Cabal Ostium

Cabal Ostium

torstai 10. heinäkuuta 2014

Maastotalkoot 1


Heit ja moit!

On jo aikakin tämän viestin, sillä näistä uutisista on jo parisen viikkoa. Allekirjoittaneen elämä ei kuitenkaan ole juuri antanut juuri näiden hommien jälkeen paljoa periksi mihinkään harrastetoimintaan! Työt ja Ilosaarirockin vapaaehtoisduunit, joiden lomassa taas omat keikkailut, ovat syöneet kaiken efektiivisen pikku-ukkohommailun muutamaa töiden jälkeistä maalausiltaa lukuun ottamatta.

Se kuitenkin selittelyistä.

Fantasiapelien kautta nimittäin saatiin - tön tön töö - maastoapuja. GW:ltä oli kuulemma jäänyt promomatskua käyttämättä, ja oltiin yksissä tuumin samaa mieltä siitä että mikäpä sen parempaa promokäyttöä maastopaketeille kuin esimerkiksi niiden oikea käyttäminen. Mielellään turnauksissa. Joita satutaan järjestämään.

Yksi plus kaksi on runsaita määriä kokonaislukuja, ja me äkkiä paketti toisensa jälkeen Warhammermaastoa rikkaampia.

Tonikin oli Ruåtsin maalta käymässä jotenka laitettiin talkoillen. Tonilta löytyy hupelimesta varmaan enempikin kuvia, mutta kerkesin vähän räpsiä tuossa loppuillasta kun oltiin saatu jo kaikki liimattua kasaan, ja jopa alustoillekin asti.


Rakennusmateriaalina käytettiin tähän mennessä järjettömät määrät pikaliimaa (tyhjennettiin kolme purkillista päivän aikana), erikeepperiä maastojen liimaamiseen vanerialustoihin, ja puukittiä paikkaamaan saumoja.

On myönnettävä että ihan kaikki GW:n maastokitit eivät ole aivan loppuun suunniteltuja hyvästä ulkonäöstään huolimatta. Esimerkiksi yhdessä Fulcrumissa on mahdoton välttää rakoja rakennelman ylä- ja alaosien välillä. Onneksi meillä oli foamia ja kittiä joilla korjailla ongelmia, ja suunnitelmana oli muutenkin rakennella tornin ympärille kiveä ja kalliota pääkallojen päälle.

Mitä isommaksi rakennelma nousee, sitä haastavammin osat tuntuvat osuvan yhteen. Witchfate Tórissa oli aikamoinen homma saada joitain osia sopimaan yhteen, ja päätimme myös rakentaa sen kiinteäksi välilattioiden asentamisen sijasta.

Tästä on tietty hyvätkin seuraamuksensa. Näin meiltä jää runsaasti ylijäämäpaloja muovia joista rakennetaan myöhemmin vartiotasanteita ja kaikenlaista muuta. Ylimääräistä bitziä ja muuta nimittäin muutamista kiteistä piisaa! Varsinkin metsäpaketista. Vaikka niitä lie mahdotonta saada kuljetettua ja säilytettyä niin että lehvästöt eivät katkeaisi ja tuhoutuisi, niin sälän määrä oli kyllä kiitettävä.



Kaiken kakkiaan maastoa on nyt niin että homma ei lopu ihan heti kesken. Rakennusosio valmistunee yhden illan pedantilla duunilla. Tämän jälkeen olisi edessä vielä maalaus. Se on ihan oma lukunsa, ja vaatii enemmän ennakkosuunnittelua että hommaan ei kulu tuhansia vuosia aikaa. Beissauksen luulisi hoituvan yllättävänkin kivuttomasti. Kaikki sälä ennen sitä on paljon suuritöisempää.

Näin lisäkivana mainittakoon että kirjoittelin noille Fulcrumeille mystismaastoa mukailevat säännöt - vähän kuin kevyemmät versiot Storm of Magicista. Näin niistä voi taas olla vähän enemmän iloa kuin hassun näköiset Impassablet turnauskentällä.

Mutta siitä hommasta lisää myöhemmin! Nyt yritetään löytää yhteistä aikaa sen verta että saataisiin loput rakennusvaiheet loppuun ja palat "Stonefist" Antille maalaustalkoita odottelemaan.

-"Rune" Peetu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti