Cabal Ostium

Cabal Ostium

maanantai 22. syyskuuta 2014

Nagash Goes Swedland!

KÄRRYTIE JA HUOLIA

Vaunut nytkähtelevät mutaisella tiellä. On syksy. Pian tulee talvi. Taivas on kuulas ja kirkas. Vaunujen edessä marssii komppania nuoria miehiä. Rivi toisensa perään vaitonaisina. Tai eivät he ole miehiä, poikasia vasta, juuri sotilaan peruskoulutuksen saaneita. Sinä aamuna on heidät Salzenmundin kaupungin kasarmeilta lähetetty matkaan.

Kaksi nuorta miestä istuu vaunuissa arkkujen päällä ja katselee komppanian menoa. Ja kyllä, he ovat ihan oikeita miehiä vaikka nuoria yhä. He ovat nimittäin veteraaneja. Heillä on menossa väittely.

”Voi Sigmar siunaa miä en voi kertakaikkisest uskoo et myö ollaa taas istumas täs kärrie piäl. Mite meil Johannes tällai taas piäs käymää? Millai siä onnistuit minut rehdi miähe ylipuhumaa tällasel reissul?”
”Ulric jäätäköön sulta naamas umpeen Klaus. Minä sua mihinkään houkutellu! Sinä kirottu minut tähän puhuit!”

”Ei piä paikkaans! Muistaks ku ne kirotut kääpiöt sai meirät tulens alle vuos sitte kevääl. Miä kertakaikkisest lupasi ittelleni ku siin ilmas lensin kaike roju keskel, Sigmar miä koskaa ole ollu niin korkial elämässäi, niin miä lupasi siin hetkes et täst jos meijä mamman poika silviytys niin ikuna en miä suuntais takas näihi maisemii. Ja kato meikäläist, täs istun Johannekse vierel heilumas kärrie piäl ja hääkää mittää oo oppinu. Kyl miä sano, myö ollaa kans kaks nii maa tyhmää typeryst ettei paremmast vällii. Tällassi sällei ku olis täs koko komppania ni mikä hätä meil olis vaik iha tuol Swetlantiski! Ei ni mikkä!

”Suus umpeen idiootti! Onneamme ollaan meki vielä elossa. Kaikkihan siellä sillon viimeks kuoli. Vaan kyllä sillä lailla kylmää, ettei tässä pitkään heiluta. Jos se on totta mitä kapteenille oli tiedoks annettu, että siellä kuolleet nousevat maasta, ja niitä siellä nimittäin riittää, niin jokainen noista onnettomista makaa kuolleena viikon päästä. Ja sinä ja minä myös!”

”Siä olet aina nii kauhian synkkä ihmine, kui miä sun seuraas taas koko loppusyksy jaksan, täytty ihan kyssyy et - ”

”Klaus nyt turpa umpeen!”

Ja niin jatkuu väittely. Ja niin jatkuu matka. Matka kohti Swedlandia. Ja pian on jälleen tilanne päällä.

Matka Swedlandiin on taas alkanut Joensuussa! Syksyn Warhammer-liiga pyörähtää käyntiin heti lokakuun alkuun. Perinteisen liigan valtaavat tällä kertaa raivokkaat epäkuolleet kun Nagashin henki nousee ikiaikaisesta levostaan ja vavisuttaa Swedlandin rauhaan laskeutuneita. Ja Swedlandissa manan maille vaeltaneita riittää.

Swedlandiin voi ilmoittautua Joensuun Fantasiapelien tiskille maksamalla 5e osallistumismaksun ja kirjoittamassa nimensä ja yhteystietonsa liikkeestä löytyvään lomakkeeseen. Ilmoittautumisaikaa on vielä viikko, joten jos halajat mukaan niin kiireenvilkkaa paikalle.

Lisää tietoa  Nagash Goes Swedland -ketjusta Sotavasarassa!

Liigan vinkeimpinä meriitteinä täytynee mainita Storm of Magic lisäosakirjan Pactien salliminen ja pitkin liigaa kerättävät uniikit taikaesineet jotka saattavat auttaa epäonnisia sotajoukkoja Swedlandin rämeillä ja hukkamailla. Sitä mukaa kun kuolleiden ruumiit ja henget nousevat soilta, kantavat he mukanaan kauan sitten unohtuneita, Swedlandille hyvinkin temaattisia taikakapistuksia. Ja niiden voima on vain vahvistunut unohduksissa vietettyjen vuosien mittaa.

Ostiumin turnaus osuu myös liigan ajalle, ja kaikkia turnaukseen osallistuvia odottaa porkkana. Turnauksesta tulee ilmoitus Sotavasaraan lokakuuhun mennessä, ja se on aikataulutettu marraskuun loppupuolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti