Cabal Ostium

Cabal Ostium

torstai 15. toukokuuta 2014

WHFB SM 2014 - Turnausraportti osa 2 (peli 3)

Kahden pelin jälkeen olin siis 31/40 turnauspisteessä ja tiesin että vastus todennäköisesti vain kovenee aiemmasta. Toisaalta kolmoskierroksella ei ollut enää käytössä SuperSwissin varjopisteitä, joten voisin kohdata kaksi voittoa keränneitä pelaajia alemmistakin ranking-ryhmistä. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan vastaani marssi ei kukaan muu kuin Johan Lagmo, yksi Ruotsin ETC-tiimin kovimmista nimistä ja viimeisimmän Uumajan Fanatic-turnauksen ylivoimainen voittaja sekä Ruotsin rankingin kolmonen. Eipä siinä, käymme läpi toistemme listat ja ehdimme heittää loitsut kun turnausjärjestäjät kuuluttavat SEIS!... Kolmannen kerran putkeen oli paritukset feilanneet ja uudet sellaiset olivat tulossa. Uudet paritukset saapuivat hetken kuluttua ja uusi vastustajani... Johan Lagmo, mutta uudella pelipöydällä salin toisella puolella. :D

Kierros 3 - Dark Elves - Johan Lagmo


Johanin delf-armeija oli todella ilkeän näköinen mutta ehkä kuitenkin parempi matchup itselleni kuin suurin osa turnauksen delffeistä joissa oli tyypillisesti 4 lentävää/hevosella ratsastavaa dreadlordia ja masteria kovan magian ja kauhean määrän dakkaa tukemana. 

Dreadlord on Dark Steed; General; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield, Giant Blade, Dawn Stone, The Other Tricksters Shard 277 pts

Supreme Sorceress on Dark Steed; Magic Level 4; Lore of Life, Dispel Scroll, Ring of hotek 315 pts

Master on Dark Pegasus; Lance; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield; Battle Standard, Cloak of Twilight 213 pts

5 Dark Riders; Spear; Rptr Crossbow; Light Armour; Shield 100 pts

10 Dark Riders; Spear; Rptr Crossbow; Light Armour; Shield 200 pts

12 Witch Elves; Frenzy; 2ndWeapon; Standard; Musician, Banner of the Eternal Flame, 162 pts

12 Witch Elves; Frenzy; 2ndWeapon; Musician, 142 pts

4x Reaper Bolt Thrower; 280 pts

5 Harpies; 75 pts

28 Har Ganeth Executioners; Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician, Draich-master 366 pts

2x 5 Doomfire Warlocks; champion 270 pts

Total army cost: 2400 Pts

Kentällä oli aika paljon impassablea ja kukkuloita joten deployasin niitä hyödyntäen siten ettei Johan pääsisi kurittamaan armeijaani liian pahasti bolttereillaan. Päätin yrittää kerätä pisteet ainakin jalkaväkiyksiköistä ja mahdollisesti napata magialla dark ridereita. Oletin että Johan ajaisi sankareillaan lujaa warruihini ja yrittäisi ampua/doomboltata pinnat vankkureista ja kimeroista. Deploymentissa Johan muodostaa linjan keskellä sijaitsevasta impassablesta kohti vasenta laitaa executionereilla, witch elffeillä ja fast cavalrylla. Oikealle puolelle jää vain pienet dark riderit ja yhdet warlockit dreadlordin ja supreme sorceressin kanssa. Itselläni vasemmalla puolella yksi vankkuri, exalted hero, yhdet koirat, sitten peikot BSB:llä, toinen vankkuri, kukkulan takana warrut ja molemmat kimerat ja oikealla laidalla viimeinen vankkuri ja toiset koirat. Voitan vanguard-heiton ja estän Johanin keskustan isojen dark ridereiden vanguardin, saman laidan warlockit taas juoksevat rohkeasti kohti vankkuriani.  

Delffit voittavat ekan kierroksen ja etenevät suht varovaisesti. Sankaribunkkerina toimivat warlockit juoksevat impassablen eteen, kahden vankkurini chargerangelle. Magia ja ampuminen tappaa yhden vankkureistani. Itse aloitan vahvasti feilaamalla peikkojen stupidin. Ne ja avuton BSB talsivat kuusi tuumaa kohti dreadlordin warlockeja. Kokeilen kahden vankkurin chargea samoihin warlockeihin (toisella 20" ja toisella 17" charge) mutta molemmat feilaavat. Kysyn ihmetellen Johanilta miksi hän olisi ottanut chargen, potentiaalisesti kahdelta, slaanesh-vankkurilta jonka impactit rapettaa brolockit 2+:lla. Hän selittää että championin takia hän voi jakaa impacteja 1+ re-roll dreadlordille ja supreme sorceressille, ja myöhemmin healata niitä lifen attribuutilla. Mad tech kai, mutta jos dreadlord jättäisi vankkurin eloon yhdelläkin haavalla, potkaisisi supreme sorsa tyhjää silmänräpäyksessä crewin ätäkeistä...

Noh, chargaan toisiinkin warlockeihin vasemman laidan vankkurilla mutta ne fleeaavat. Liikun eteenpäin suht aggressiivisesti, exalted herolla kohti witch elffejä ja toisella kimeralla impassablen taakse valmiina breathaamaan exejä ja/tai hyppäämään hyville chargepaikoille repeatereiden tuhoamista varten. Magiassa aloitan gleanaamaan warlockeja mutta Johan kertoo että turnauksessa on ruulattu niin että Glean vie loitsun ja tason vain yhdeltä modelilta. Okei, no se oli sit aika huono taktiikka. Kokeilen kuitenkin gleanata supremesorceressia mutta Johan dispellaa sen. Saan läpi blue firen yhteen bolttikseen mutta en saa aikaan yhtään haavaa.

Delffien kakkosella Johan julistaa kaksi aika rohkeata chargea lähiksiin, jotka molemmat tulisivat epäonnistumaan pahimmalla mahdollisella tavalla ja aiheuttamaan hänelle isoja ongelmia. Dreadlord chargaa yksin BSB:n ja peikot ja twilight-BSB chargaa exalted heron. Exalted hero saa ottaa vastaan kukkulalta resoa tuomaan pinkaisseet witchelffitkin. Tulilipulla varustetut witchit siirtyvät eteenpäin valmiina chargaamaan peikkojen kylkeen. Magia/ampuminen tuhoaa keskimmäisen vankkurini ja siirrymme lähikseen. Dreadlord pyöräyttää jättiläismiekkaansa ja tappaa BSB:ni yhdessä kiekassa. Trollit passaavat kaiken lisäksi reformin omalla leadershipillään ja ensi kiekalla toughness kolme dreadlord saa ottaa neljä oksennusta naamaan! Toisaalla seivaan exalted herollani twilight-BSB:n aiheuttamat haavat ja tapan sen yhdessä kiekassa! Exalted hero heittää tuplakutoset ja on jo muuttumassa kaameaksi demoniprinssiksi kunnes feilaan liippatestini ja hän saakin vain stubbornin! Passaan breikin ja yllättäen witchelffit ovatkin kusessa.

Kakkosellani chargaan vasemman laidan vankkurin witchelffien persuuksiin ja liikutan kimeran liekittämään exejä. 28 teloittajasta 13 siirtyy autuaammille metsästysmaille mutta kympin rerolliton liippa kestää paniikin. Toinen kimera feilaa marssitestin eikä pääse hönkimään tulilipullisia witchejä ja päättää yrittää jallittaa fast cavalryja. Magia ei tee mitään kun Johan scrollaa geittini witcheihin. Lähiksessä teurastan liputtomat witch elffit ja reformaan kohti exejä. Dreadlord lyö pari haavaa peikkoihin ja neljä oksennusta tekee ... kolme haavaa ja dreadlord kupsahtaa! Trollit reformaa kohti witchejä, etäisyys 13".

Ja witchit feilaa kuin feilaakin chargensa. Magiassa 6-3 nopat mutta toiset warlockit feilaavat doomboltin castingin ja pystyn dispellaamaan toisten yrityksen kimeraan. Kaksi boltteria singleshottaa exalted heroani ilman tulosta ja toiset kaksi oikean laidan vankkuriani tehden kaksi haavaa.

Kolmas vuoroni alkaa ja trollit feilaavat stupidinsa tyhmään paikkaan kun tarjolla oli helppo charge 15 hordessa olevaan executioneriin ilman kenraalin lippaa tai BSB:tä. Vankkuri chargaa niitä kylkeen mutta Johan päättää fleeata (luonnollisesti, aika tyhmä charge minulta) ja juoksee impassablen yli kauas kaikista yksiköistäni. Saan sentään redirectattua tulilipullisten witchien perään jonne myös exalted hero rynnistää. Kimera chargaa laitimmaisen boltterin. Magiassa yritän blue firettää warlockeja paremman kohteen puutteessa mutta en saa aikaan mitään merkittävää. Lähiksessä tapan kaiken ja kimera juoksee ulos kentältä.

Delffien nelosella Johan rallyttaa exet ja hylkää bolttikset oman onnensa nojaan alkaen tulittamaan warrujani kaikella mitä löytyy. Magiassa irkkudwellers tappaa 8 warrua ja feilaan paniikin juosten (onneksi) kohti kentän keskustaa, irkku tappaa yhden warlockin supreme sorceressin yksiköstä. Röpöttelyt tappavat vain kaksi warrua ja tuhoavat toisen jäljellä olevista vankkureista.

Peikot feilaa tyhmyyden ja rallytan warrut katsomaan chargeamista harkitsevia isoja dark ridereita ja warlockeja. Exalted hero chargaa yhden boltterin ja tuon kimeran kentälle hakemaan seuraavaa. Magiassa laitan isot dark riderit harkitsemaan chargeaan uudelleen geittaamalla 7/10 hengiltä. Toinen kimera fleimaa warlockeja jotka juoksisivat ulos feilatulla paniikilla mutta en tapa yhtään. Johan ei uskallakaan chargata vaan kiertää pois kaiken losista, supreme sorceress liittyy pieniin dark ridereihin ja juoksee kukkulan toiselle puolelle. Exet feilaavat swift reformin ja jäävät jumiin pahaan paikkaan exalted heron ja kimeran chargattavaksi. Kahdella boltterilla on viimeinen mahdollisuus pelastaa ne ja toinen osuukin exalted heroon, woundaa, feilaan wardini ja..... 3 woundia!

En uskalla chargata pelkällä kimeralla (vaikka feilattu terrortesti toisikin hyvät pisteet) exeihin ja otan mieluummin 70 varmaan riskitöntä pistettä. Huomaan että Johan on tehnyt ISON virheen jättäen pienet dark riderit ja supreme sorceressin 17" päähän viimeisestä vankkuristani ja losiin. Johan kiroaa itseään mutta ei halua antaa 200 ilmaista pinnaa fleeaamalla ja ottaa riskin holdaamalla. Noniin, sit vain nopista se 9 tuuman charge ja 400 helppoa pinnaa tarjolla... ja nopista pyörii röyhkeästi 8 tuumaa! Johan huokaa helpotuksesta. Geittaan kuitenkin vielä viimeiset 3 dark rideria isosta yksiköstä ja kimeran syödessä boltterin tulee pelimme päätökseen!

Olen kerännyt hyvän kasan pisteitä ja menettänyt vain exalted heron, BSB:n, kaksi vankkuria ja koirat. Lopulta pisteet riittävät 12-8 voittoon! Isolla munkilla mentiin pelin alussa kun Johan menetti molemmat lyövät sankarinsa äärimmäisiin nopinheittoihin. Toisaalta nopat paikkasivat tätä lopussa kun feilasin vankkurin chargen ja viimeinen boltteri one-shottasi exalted heroni. Yhdessäkin haavassa selvitessään olisin mieluusti tuplachargannut exejen jäänteet kimeran kanssa ja uskon että Johan olisi fleeannut ja antanut 180 pinnaa.

Olin kuitenkin tyytyväinen peliini ja pienikin voitto niin kovatasoisesta pelaajasta lämmittää tällaista pääasiallisesti kasuaalipelaajaa! Johan sanoi harmitellen että se oli hänen ensimmäinen tappionsa uusilla delffeillä, mutta myönsi tehneensä virheitä ja ottaneensa tarpeettoman suuria riskejä pelin alussa. Hän sanoi lähteneensä hakemaan isoa voittoa kiriäkseen kaulaa turnauksen voittotaistelussa ja pelasi siksi hieman enemmän all-in kuin yleensä.

43/60 pinnaa siis kasassa kolmesta matsista ja siinä vaiheessa paras sijoitus kaikista Uumajan pelaajista, siitä tilanteesta oli hyvä jatkaa pizzerian kautta hotellille juomaan bisseä, puhumaan schaissea ja katsomaan Euroviisuja! Ilta jatkui kohti baariin ja sieltä mäkkärin kautta hotellille kolmeksi tunniksi nukkumaan. Tyypillisen hyvin levänneenä siis aloittamaan kakkospäivää! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti