Cabal Ostium

Cabal Ostium

maanantai 19. toukokuuta 2014

WHFB SM 2014 Västerås - Turnausraportti, osa 4 (tulokset ja yhteenveto)

On tullut aika päättää turnausraportti tuloksiin ja lyhyeen armeijalistan fiilistelyyn. Turnauksen voitto meni kuin menikin Ruotsin Kaj Gyllingerille ja hänen delffeilleen, reilulla piste-erolla kakkoseen. Ruotsin mestaruus oli siis palautettu ruotsalaisille ja kaikki oli taas hyvin kuningaskunnassa! 

67 pisteelläni (pelit loppuivat siis 17-3, 14-6, 12-8, 13-7 ja 11-9) ylsin lopulta jopa kuudennelle sijalle ja olin turnauksen paras WoC-pelaaja yhden pisteen marginaalilla seuraavaan! Top kympin jälkimmäinen puolisko olikin suht tiukka, kokonaista viisi pelaajaa keräsi 67 pinnaa ja heistä korkeimmalle nousin tie-breakkerina käytetyn vp-erotuksen ansiosta. Turnauksessa jaettiin muuten turnauspisteitä 200 vp:n askelilla toisin kuin ETC:ssä, jos jonkun mielestä vp-erotukset vaikuttavat suurilta suhteessa pisteisiin. 



Kuten kuvasta näkyy, top5-sijat oli aika lailla haltioiden miehittämiä. Ainoastaan norjalaisten ogre-pelaaja Tor kahden ironblasterin listallaan pääsi kuokkimaan haltioiden kekkereihin. 

Olin todella tyytyväinen sijoitukseeni 102 kovan pelaajaan joukossa, vaikka valehtelisin jos väittäisin että voitot irtosi pelkillä skillseillä. Parissa tiukassa paikassa noppa antoi sen verran että pysyin niskan päällä ja sain haettua pisteitä. Listani oli kaikista turnauksen WoCeista kevyesti passiivisin (vaikka ilman hellcannonia pelasinkin) eikä siinä ollut samanlaista rushauspotentiaalia kuin monissa bloodcrushereilla ja disclordeilla höystetyissä listoissa. Toisaalta se oli ehkä myös stabiilein kun warruihin ja peikkoihin pystyi lastaamaan melkein 1500 pinnalla sankareita ja pelaamaan defensiivisemmin jos tarve vaati. Vankkurit ja kimerat on kuitenkin sen verran kovia ja äkäisiä nappeja että niillä hakemalla päätyy lähes poikkeuksetta plussalle. 

Olin myös turnauksen 13 WoC-listasta toinen kahdesta joka pelasi nelostason sorsalordia (13 listaa, yksi demoniprinssi ja 8 disclordia, sellainen on wokkimeta täällä ainakin) eikä sitä valintaa kyllä tarvinnut katua. Metallislannit ja light-patterit ahdistaa kuitenkin sen verran että dispellaukseen haluaa panostaa, ja tzeentchin lorellakin tekee pisteitä, joka pelissä. Oon huomannut että wokkeja vastaan (etenkin ilman hellcannonia pelatessa) ihmisillä on aika perustaktiikkana bailata maageilla ulos yksiköistä, jolloin blue firestäkin tulee ihan validi työkalu. Ja geitti on aina geitti, toimii talossa ja puutarhassa ja poimii pisteitä. Treason taas on ihan mielisairas ja toimii hyvin yhteen kimeroiden terrorin ja breathien kanssa. Hellcannon on loistava kombo, mutta itse hellcannon on IMO liian kallis, liian epätarkka, liian hidas ja liian riskaabeli ollakseen hyvä valinta. 

Nopeat kommentit listani valinnoista ja loppuun uusi versio:

Sorcerer lord (8 1/2 /10): Stabiili valinta, tosin suht kallis. Jakaa liippaa, kerää pisteitä damage-loitsuilla ja uhkailee Treasonilla. Kitistä fear-miekka ja Ironcurse Icon turhia, pinnat mieluummin Ruby Ringiin. Magic resistancelle ei tullu käyttöä mutta on varmaan hyvä juttu jatkossakin. Warrujen hitaus haittaa vähän tzeentchin loren hyödyntämistä, kokeiluun ratsulle jolla voi defensiivisesti pelatessa yhä istua warruissa mutta myös lennellä paremmille rangeille. 

Exalted hero (10/10): Jäätävä tyyppi. Hajotti kaikkea steam tankista ja demigriipeistä dark elf pegabösbiin ja scar-vetuihin. Käytännössä listan paras nappi, ja kerää aina ihmeen vähän huomiota kimeroiden varastaessa parrasvalot. 

Exalted hero, BSB (9+/10): Kova nappi tämäkin, tosin flaming-kittaus oli virhe. Unohdin Soul Feederinkin joka pelissä, ei tosin kuollut kuin kerran ja silloinkin suoraan yhdessä kierroksessa. Isomela kouraan ja liekit pois, näillä eväillä kohti kympin arvosanaa seuraavaan todistukseen!

17 Warriors of Tzeentch, Standard of Discipline (8-/10): Deluxe-maagibunkkeri, tosin vähän turhan altis paniikkitesteille. Muuttuu pelin lujimmaksi alasimeksi exalted herojen avulla. Liipan hitaus johtaa siihen että kimeroilla on pakko, pakko! pelata virheettä. Näitä riittäis vähän vähempikin, eivät päässeet lyömään kuin skinkkejä. 

2x 5 Warhounds, vanguard (9-/10): Puhdasta kultaa 80 pisteellä. Kaksi depoa ja kentänhallintaa, teoriassa mahikset sotakoneiden hakeamiseen. Kuolevat joka pelissä mutta kennelistä saa lisää. Pelasin ennen marahorseja, en vaihtais enää takaisin. 

3x Chaos Chariot, Slaanesh (9/10): Auto-include näillä kompeilla. Ensimmäisenä vastustajan tykkilistalla kun kimerat vievät piilopaikat, mutta 115 pinnan kappalehinnalla ei menetys pahemmin kirpaise. Corea on yli minimit, mutta en lähtis maksamaan lisäpinnoja gorebeasteistä, move 8 on vaan niin paljon parempi. 

6 Chaos Trolls (7 1/2 /10): Tekivät ihan hyviä juttuja, oksensivat demigriippejä ja haltialordeja hengiltä sekä painivat frostheart feenixin kanssa. Hyvä yksikkö metaan, vähän turhan pieni tosin ja stupid tulee feilaamaan liippa ysillä silloin tällöin. Ideaalikoko vois olla 8-9 additional hand weaponeilla, kysymys on lähinnä että haluaako niitä pelata. 

2x Chimera, flaming breath & rege (10/10): Kymmenen kertaa parempia parina. Lyö ihan jäätävästi ja kestää juuri tarpeeksi ollakseen loistavia. Vaatii tosin jonkin verran losia blokkaavaa maastoa, ETC:ssä sitä on riittävästi. Uudet kääpiöt voi olla se huono match-up, saa nähdä miten ne yleistyy (kannattaa muuten seurata blogia jatkossakin!). 

Yhteisarvosanaksi listalle 9-, paljon hyviä juttuja ja synergioita mutta hiottavaa löytyy. WoC-armeijaan on oman kokemukseni mahdollista ottaa vain kaksi kolmesta: magia/liippa/rush. Itse valitsin magian ja liipan ja tämän takia jäi se paras rushauspotentiaali pöydälle. Haasteena seuraavaksi yrittää parantaa listan hyökkäävyyttä niin että magia ja optio leadershipiin säilyisi. Tässä ensimmäinen vedos:


Sorcerer lord @ 415pts (general) - Mark of Tzeentch, lvl 4 (tzeentch), daemonic mount, Enchanted Shield, Dispel Scroll, Talisman of Endurance, Ruby Ring of Ruin, Third Eye of Tzeentch

Exalted hero @ 246pts - Mark of Tzeentch, barded daemonic mount, great weapon, Armour of Destiny, Scaled Skin

Exalted hero @ 251pts - Mark of Tzeentch, BSB, barded daemonic mount, great weapon, Talisman of Preservation, Charmed Shield

13 Chaos warriors @ 266pts - Mark of Tzeentch, shields, full command, Standard of Discipline

2x 5 Warhounds @ 40pts - Vanguard

3x Chaos chariot @ 115pts - Mark of Slaanesh

7 Chaos trolls @ 245pts

2x Chimera @ 275pts - Regenerating flesh, flaming breath

2398pts

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti