Cabal Ostium

Cabal Ostium

keskiviikko 14. toukokuuta 2014

WHFB SM 2014 Västerås - Turnausraportti Ruotsin mestaruuskisoista osa 1 (pelit 1 ja 2)

Helou! Tässäpä raporttia peleistä viime viikonlopun Ruotsin mestaruuskisoista Västeråsista.



Oltiin Uumajasta liikenteessä neljän pelaajan voimin, itselläni seuraava Warriors-lista:

WHFB SM 2014 - Toni Kortelainen


Sorcerer lord @ 360pts (general) - Mark of Tzeentch, lvl 4 (tzeentch), Shrieking Blade, Enchanted Shield, Dispel Scroll, Obsidian Amulet, Ironcurse Icon

Exalted hero @ 246pts - Mark of Tzeentch, barded daemonic mount, great weapon, Armour of Destiny, Scaled Skin

Exalted hero @ 271pts - Mark of Tzeentch, BSB, barded daemonic mount, halberd, Talisman of Preservation, Charmed Shield, Burning Body, Soul Feeder

17 Chaos warriors @ 334pts - Mark of Tzeentch, shields, full command, Standard of Discipline

2x 5 Warhounds @ 40pts - Vanguard

3x Chaos chariot @ 115pts - Mark of Slaanesh

6 Chaos trolls @ 210pts

2x Chimera @ 275pts - Regenerating flesh, flaming breath

2396pts

Lista oli nopeasti hiottu versio kuukausi sitten pelatusta Uumajan Fanaticin listastani, jossa nappasin lopulta kolmanneksi parhaan palkinnon. Hellcannon, joka ei Fanaticissa tehnyt yhtään mitään, sai tehdä tilaa toiselle kimeralle ja peikkoryhmää sekä warruja piti karsia vähän että päästiin alas 2400 pinnaan. Listan runko pysyi kuitenkin samana koska se sopi hyvin pelityyliini.



Turnauksessa käytettiin kokeellista kiihdytettyä Swissausta, jossa pelaajat jaettiin kuuteen 17 hengen ryhmään Ruotsin rankingin järjestyksen mukaan, itse sijoituin kolmanteen ryhmään. Ensimmäisellä kierroksella ryhmä 1 pelaisi ryhmää 2 vastaan, 3 vastaan 4 ja 5 vastaan 6. Turnaukseen oli ilmoittautunut parikymmentä innokasta norjalaista, mukaanlukien 7/9 heidän ETC-tiiminsä pelaajaa. Norjalaisista kovimmaksi arvioidut oli sijoitettu ykkösryhmään ja loput ryhmään neljä (joka jälkikäteen osoittautui norjalaisten pelikyvyn aliarvioinniksi). Ensimmäisen kierroksen jälkeen kolme kärkiryhmää saisivat 15/10/5 "varjopistettä" kakkoskierroksen parituksia varten, eli 20-0 hävinnyt ykkösryhmän pelaaja paritettaisiin kakkoskierrokselle 15 pisteessä olevaa pelaajaa vastaan. Super-Swissin tarkoitus oli taata ettei kukaan kovatasoinen pelaaja saisi säkällä turhan helppoa vastustusta kahdella ensimmäisellä kierroksella ja siten syöksyisi 102 pelaajan turnauksessa liian helppoon kärkisijoitukseen.



1. kierros - Empire - Trond Bergsrud


Ensimmäisellä kierroksella vastaani paritettiin Niklas Sultanin Skaven-lista, jossa oli kaikki herkut kellosta kahteen doomwheeliin ja stormbannerit sekä assassin oli myös messissä. Eli varmaan se kaikista mahdollisista match-upeista tukalin juuri warruilleni. Viiden minuutin pelinaloittelun jälkeen järjestäjät kuuluttavat että pelit tulee keskeyttää koska paritukset ovat menneet pieleen. Paritussofta oli pettänyt ja ryhmät olivat menneet sekaisin. Noh, minuutin päästä oikeat paritukset olivat valmiit ja vastaani marssi norjalainen Trond Bergsrud empireineen:

Trond Bergsrud Total Roster Cost: 2400 pts

213 pts Arch Lector, General, Warhorse, Barding, Heavy Armour, Enchanted Shield, Talisman of Preservation, Crown of Command.

245 pts Battle Wizard Lord, Level 4, Heaven, Scepter of Stability, Talisman of Endurance.

90 pts Battle Wizard, Level 1, Heaven, Dispel Scroll

97 pts Captain of the Empire, Warhorse, Barding, Full Plate Armour, Warrior Bane, Charmed Shield, Dragonbane Gem.

180 pts Captain of the Empire, BSB, Pegasus, Lance, Full Plate Armour, Shield, Dragonhelm, Dawnstone.

395 pts 14 Inner Circle Knights, FCG, Standard of Discipline.

140 pts 20 Archers.

70 pts 10 Archers (detachment).

242 pts 4 Demigryph Knights, Musician.

358 pts 6 Demigryph Knights, Musician.

250 pts Steam Tank

120 pts Great Cannon

Eittämättä parempi matchup kuin Skavenit, mutta kova lista täynnä tiukkoja juttuja ja älytön määrä 1+ saveja, eniten jännitti kuitenkin norjaksi pelaaminen! Mutta Trond olikin aivan mainio tyyppi joka puhui rauhallista Oslon norjaa ja peli rullasi ihan ongelmitta suomenruotsiksi/norjaksi! Trond deployasi keskustaan tiukan battlelinen steam tankista, isommista demigrypheistä joihin liittyi pegaBSB ja innercircleistä, tykki hyvin piilossa linjojen takana. Näiden vasemmalle puolelle metsään archerit ja velhot, ja oikeaan laitaan impassablen toiselle puolelle pikku-demigryphit.  

Itse laitoin koirat+kimera+vankkuri tagteamin oikalle laidalle ja toisen samanlaisen kolmikon keskelle kukkulan taakse siten että monsterit oli piilossa tykiltä, keskustaan warrut, exalted herot ja peikot sekä kolmas vankkuri. Trond voittaa ekan kierroksen ja korjailee asemiaan hieman. Magiassa dispellaan komeetan ja otan peikoille -1 liippaa. Tykkien ampuminen räjäyttää keskimmäisen vankkurini, passaan paniikit, ja vie BSB:n charmed shieldin. Omalla ykköselläni feilaan ensin peikkojen stupidin (goddamn Iceshard Blizzard) ja kokeilen sitten pitkää chargea oikean laidan kimeralla pieniin demigrypheihin kun huomaan niiden olevan liian kaukana kenraalista ja BSB:stä, charge ei kuitenkaan kanna. Uhraan yhdet koirat samojen demigryphien eteen ettei kimera ota niitä vastapalloon. Magiassa Trond scrollaa geittiyritykseni steam tankkiin.

Empiren kakkosella ei tapahdu juuri ihmeitä, pienet demigryphit putsaa koirat ja reformaavat katsomaan kimeraa ja vankkuria. Dispellaan magian, paitsi Iceshard Blizzard tulee taas trolleihin. Stankki yrittää hoidella oikean laidan vankkurini mutta ampuu huti. Warrujen kakkosella tapahtuu kaksi juttua jotka käytännössä ratkaisevat pelin. Ensin chargaan pienet demigryphit vankkurilla ja kimeralla, joista jälkimmäisestä Trond päättää hetken harkinnan jälkeen ottaa riskin ja fleeata. Nopista pyörii kuitenkin vain 5 tuumaa ja kimera juoksee kananpojat kiinni, pitäen great cannonin losissaan kolmosvuoron chargea varten. Magiassa tapahtuu kummia kun gateway menee dispellausyrityksestä läpi stankkiin, puntiksi 11 ja kokonaista 12 kappaletta osumia, joista woundaa tasan 10. Classic gateway moment, ei siinä auttanut kuin pudistella päätä ja naureskella norjankielisille kirosanoille!


Tästä hieman järkyttyneenä Trond päättää lähteä hakemaan pisteitä isommalla riskillä. Demigryphit etenevät noin puoleen kenttään ja IC-bussi chargaa vankkurin joka fleeaa. Archer-yksikkö maageineen päättää yrittää hoidella tykkiä nuuskivan kimeran, mutta jää aika haavoittuvaiseen asemaan jos lentävä monsteri selviää tykinkuulasta ja loitsuista. Ja niin käykin kun scrollaan chainlightningin, dispellaan komeetan ja rege seivaa tykinlaukauksen. Kimera chargaakin tykkiin ja neljän tuuman overrunilla sitten archereihin, ja empiren takalinjat oli virallisesti vyörytetty. Fleeannut vankkurini jatkaa pakenemista lähes pöydänlaidalle asti. Järkkään demigriipeille ansan sijoittamalla molemmat demoniratsuherot warruihin ja liikuttamalla peikot ja toisen kimeran flankkausasemiin, toiset koirat liikkuu blokkaamaan IC-bussin chargen. Magiassa geitti dispellataan mutta Bolt of Change ja feilattu warpflame-testi tappaa kuusi (!) IC-ritaria.

Trond pudistelee päätään joutuessaan valitsemaan huonoista vaihtoehdoista, mutta päättää lopulta yrittää ja chargaa warrut demigriipeillä. IC-bussi chargaa ja tappaa koirat. Trond irkuttaa ykköstason maagillaan Iceshard Blizzardin warruihin. Lähiksessä kimera syö, fleimaa ja stomppaa archer-yksikön hajalle ja juoksee kiinni loput eloonjääneet. Demigriippien hyökkäykset kimpoilee exalted heroista jotka hakkaavat sisään muutaman woundin, kapteenin cold-blooded ja kenraalin jakama ld10 kestää kuitenkin.

Kaaoksen nelosella on aika lyödä viimeinen naula empiren arkkuun kun peikot ja kimera flankkaavat demigriipit. Kombatissa tuleekin kylmää jälkeä ja kun snake eyes ei pyörähdä niin griippiryhmän jäännökset juostaan kiinni. Ainoastaan IC-bussi kapteenin ja lectorin kera on jäljellä alkuun niin uljaasta empire-armeijasta, ja nekin lähtevät täysillä kohti auringonlaskua (tai oikeammin yhtä jäljellä olevaa vankkuria kohti, hakemaan viimeisiä mahdollisia pisteitä). Miulla olis mahdollisuus jallittaa viimeisellä vuorolla ritaritkin fleeaamalla vankkuri ulos kentältä ja gangbangaamalla bussi warruilla ja kimeralla, mutta päätän että 18-2ish voitto riittää ekalta kiekalta. Pelaan mieluummin top kympissä kuin ihan siellä kärkipöydissä, ja etenkin varjopisteiden kanssa ajattelin että on parasta pitää hieman matalampaa profiilia. En saa kuitenkaan magiassa ihan tapettua ritareita puoleen kun feilaan geitin castingin, ja lopulta tulos on 17-3

Trond oli kyllä huippu tyyppi ja piti fiiliksen korkealla vaikka pari aika äärimmäistä noppatulosta heittikin kapuloita rattaisiin. Empire oli niskan päällä aina kunnes stankki kuukahti geittiin, ja pienempien demigryphien flee kimeran ja vankkurin chargeen oli aika riskaabeli veto. Combatissa ne olis varmasti saaneet karsittua kimeralta woundin tai pari, mikä olis voinu auttaa archereita ja magiaa sen lopettamisessa. Trond oli stabiili pelaaja, huomattavasti parempi kuin mitä nelosryhmän sijoitus antoi odottaa, ja sijoittui turnauksessa sijalle 40/102 kolmen ison voiton ja yhden tiukan mutta lopulta 18-2 tappioon päättyneen pelin Norjan parhaiten sijoittuneita high elffejä vastaan. 



2. kierros - Lizardmen - Christian Mattsson


Toiselle kierrokselle minut paritettiin Robert Gustavssonia vastaan. Robert oli lastannut woc-laivansa nelostason slaaneshmaagilla, bösbillä ja kakkostason tzeentchmaagilla demonic mounteilla, 10 peikolla, 4 crusherilla, kourallisella vankkureita ja hellcannonilla. Ehdimme valita kentänpuoliskot ja heitellä loitsut kun järjestäjät kuuluttavat että... paritukset ovat menneet taas päin mäntyjä, tällä kertaa pelaajien virheellisesti raportoimien tulosten takia. Uusien paritusten mukaan vastaani tuli: 

Lizardmen SM Christian Mattsson

Slann Mage-Priest (370pts) Battle standard, Channelling Staff, Harmonic Convergence Metal

Sarus Scar-Veteran (160pts) Charmed Shield, Cold One (Thick Skinned), Light Armour, Shield, Talisman of Preservation

Skink Chief (119pts) Dawnstone, Dragon Helm, Light Armour, Ripperdactyl, Shield

Skink Priest (90pts) Dispel Scroll Heavens

10 Skink Skirmishers (70pts) Javelin and Shield

3x14 Skinks (80pts) Musician

15 Skinks (85pts) Musician

Skinks (210pts) 2x Kroxigor, 16x Skink, Skink Brave, Musician, Standard Bearer

5x Chameleon Skinks (65pts)

6xChameleon Skinks (78pts)

23 Temple Guard (352pts) Musician, Revered Guardian, Standard Bearer

2x4Terradon Riders (140pts)

Ancient Stegadon (280pts) Engine of the Gods

Christianilla oli vähintäänkin maaginen liskolista täynnä ns. "kummajaisuuksia". En aikonut antaa sen hämätä sillä Christian oli Ruotsin rankingissa sijalla 40 ja tässä turnauksessa sijoitettu kakkosryhmään. Ensimmäisessä pelissä hän oli vienyt voiton pistein 12-8 yhtä Norjan ETC-tiimin (ja sattumoisin vuoden 2013 Ruotsin mestaruudenkin voittanutta) pelaajaa vastaan, ja lista oli selkeästi hiottu varovaiseen peliin ja pienien voittojen hakemiseen. Christian valitsi kentänpuolen jossa oli keskellä lampi ja oikealla laidalla impassable. Olin sattumalta seurannut hänen ensimmäisen kierroksen peliään ja nähnyt että hän pelasi saurusbussia vastaan refused flankilla, jossa templeguardit kököttivät impassablen takana ja skinkit muodostivat keskikenttään myrkkyjaveliineilla varustetun liikenne-esteen. Arvelin hänen yrittävän samaa taktiikkaa ja siksi päätin deployata kimerat keskustaan/hieman vasemmalle josta sitten vaihtaa puolta mahdollisimman nopeasti oikealle ja välttää suurimman osan skinkeistä. Deployment meni suurinpiirtein kuin suunnittelinkin ja templeguardin avuksi oikealla laidalle jäi vain yhdet skirmisher-skinkit ja terradonit. 

Christian voittaa ensimmäisen kierroksen ja liikkuu varovaisesti eteenpäin keskustan skinkeillä. Olen vanguardannut koirani eteenpäin houkuttelemaan terradoneja kivienpudotteluun, mutta kylmäveriset liskot eivät nappaa syöttiä. Magiassa Slann possessoi skinkkipapin ja tuhoaa yhden vankkureistani pienellä Searing Doomilla. Itse käynnistän operaatio "go for the big pointsin" jossa kimerat vaihtavat puolta pysytellen vielä turvallisella etäisyydellä slannin metalliloitsuista. Koirat pysäköivät itsensä templeguardin eteen. Keskustassa etenen aggressiivisesti warruilla, BSB:llä ja peikoilla, ajatuksena viivytellä skinkkejä ja kerätä pikkupisteitä. Yritän geitata ancient stegaa mutta Slann dispelloi sen vaivatta, blue fire käräyttää kuitenkin yhdet chameleon skinkit. 

Liskojen kakkosella terradonit kyllästyvät Slannia häiriköiviin koiriin ja kivittävät ne hengiltä. Tuliwardillinen terradon chief lentää BSB:ni eteen blokkaamaan charget. Ancient stega hyppää esiin impassablen takaa ja käynnistää nuken joka ei kuitenkaan kanna kuin warrioreihini jotka selviävät vahingoitta. Slann taas yrittää käristää BSB:täni irkutetulla Golden Houndsilla mutta wardit kestää ja slanni menettää yhden tason ja juuri samaisen loitsun. Liikutan kimerat, vankkurin ja exalted heron täysillä templeguardeja päin, hyville charge-etäisyyksille. BSB chargaa skink chiefin tuliwardista huolimatta. Chief joutuu kuitenkin testaamaan ekalla kiekalla liippa nelosta ilman rerolleja ja sen jälkeen vitosta vaikka wardi kaikki hyökkäykseni kestäisikin. Yritän jälleen geitata ancienttia mutta Christian scrollaa sen pois. Lähiksessä skinkchief kestää BSB:n lyönnit ja kestää liippa nelosellaan. 

Vuoro kolme ja templeguardien puntti alkaa tutista hieman. Kahden tuuman peruuttelulla ei pääse tarpeeksi kauas ja scrollaan/dispellaan slannin metalliloitsutkin! Ancient stega siirtyy templeguardien sivuun valmiina jelppimään kylkichargella. Toisaalla terradonit kivittää vankkuriin pari haavaa, mutta vain rajallinen määrä skinkkejä pääsee heittokeihästämään ja vankkuri selviää. Skinkchief ottaa hieman yllättäen yhden haavan daemonic mountista ja toisen feilaamalla tuliwardin ja kuukahtaa. Omalla kolmosvuorollani chargejen jälkeen tilanne on seuraava (kimerat katsoo luonnollisesti väärään suuntaan):



Slanni on ns. kusessa ja ancient stega on ainoa oljenkorsi. Keskellä chargailen kaikella skinkkejä jotka tuplafleeaavat missä mahdollista ja holdaavat parissa paikassa. Saan kuin taivaanlahjana 5-4 magiavaiheen mutta feilaan eeppisesti geitin castingin ja ancient stega elää! Lähiksessä teurastan kourallisen skinkkejä ja tämän seurauksena yhdet terradonit panikoivat pöydältä. Isossa combatissa exalted hero litistää temppelikaartin championin ja impactit, kimeroiden iskut, molemmat breathit ja thunderstompit tappavat 15 saurusta. Olin laskeskellut että woundeja pitäisi enemmän, mutta liskojen salainen ase, engine of the godsin 6+ wardi pelastaa runsaan kourallisen sauruksia! Stubborn ysi cold-blooded kestää odotetusti ja grindi jatkuu...

...ja ancient stega vetää sarvet kovana kimeran kylkeen! Engine of the gods alkaa pyöriä vimmatusti ja irkku nuketus käristää woundin tai pari molemmilta kimeroilta sekä vankkurilta. Kimera jää yhteen haavaan ancientin impactien jälkeen ja ehtii lyödä kolme haavaa raivoiseen dinosaurukseen kunnes kuolee templeguardin iskuihin. Vankkuri ja toinen kimera hakkaa ja stomppaa templeguardit yhteen eloonjääneeseen (tottakai niitä jää tasan yksi pitämään stubbornit kehissä) ja exalted hero murjoo scar veteranin jauhelihaksi! Slann ja viimeinen kaartilainen kestävät kuitenkin ja ancient stega overrunaa yksihaavaisen vankkurin kylkeen.

Omalla vuorollani feilaan peikkojen stupidin enkä pääse kokeilemaan maukasta chargea skinkkicohorttiin. Lähiksessä vankkuri kuolee impacteihin, slann joutuu haasteeseen exalted heron kanssa mutta wardaa 4/5 woundia ja kimera talloo viimeisen templeguardin. En saa aikaan tarpeeksi resoa murtaakseni slannin ja grindi jatkuu!

Ancient stega jatkaa hyvää vauhtiaan toisen kimeran kylkeen ja kolme skinkkiyksikköä gangbangaa kenraalin liipan ulottumattomissa olevat peikkoni. Jälleen hullu taistelu päälle ja kimera selviää impacteista yhdessä haavassa! Skinkkien iskut kimpoilee saveista ja kimera puraisee ancientin pään siististi irti ennenkuin se ehtii lyömään. Whiffaan hieman exalted herolla ja slann kärsii jälleen vain yhden haavan ja kestää...

Keskellä chargaan kohortin BSB:llä ja vankkurilla ja saan nirhattua molemmat kroxigorit ennenkuin ne pääsevät iskemään. Skinkit kestävät kuitenkin steadfastilla. Slann ottaa kaksi haavaa mutta ei suostu breikkaamaan vieläkään! Omalla vuorollaan Ruotsin sitkein sammakko päättää vetää Epic Moden päälle ja castaa itselleen kolmella nopalla Enchanted Bladesia. Nopista pyörii kolme kutosta ja miscastiksi pikkublasti punttikymppiä joka tappaa sekä kimeran että Slannin itse! Kunnon Forging a Narrative, slanni painaa tuolinsa pientä punaista nappia ja uhraa itsensä suuremman hyvän puolesta. Nerokas itsemurhapommitus voitti Christianille 375 pistettä eli käytännössä kaksi turnauspistettä kun en saanut pisteitä slannin battle standardistakaan!

Kaikki isot pisteet olin kuitenkin kerännyt ja pöydällä oli jäljellä ainoastaan kaksi 14 ryhmää skinkkejä, skirmisher-skinkit, yhdet terradonit ja yhdet chameleonit. Itse olin menettänyt kaksi vankkuria, kaksi kimeraa ja kahdet koirat, sekä peikot. Tämä oli turnauspisteissä 14-6 ja kaaos oli ottanut päivän toisen voittonsa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti