Cabal Ostium

Cabal Ostium

torstai 2. lokakuuta 2014

Cristopherien Nousu - Osa IIa - Ostermarkin armeijalista

"Nuoriherra Rosenton saapuu pian. Valmistele pöytä. Meillä tulee olemaan paljon keskusteltavaa. Ei, ei, se oikeanpuolimmainen pullo. Tarvitsemme parhaan viinimme tätä varten. Ei, ei häntä. Felix ei juo koskaan mitään mistään muusta kuin omasta leilistään. Liiallista varovaisuutta? Ei sentään. Älykkyyttä. Hän on sellainen.

Tiedustelijat ovat saapuneet, ja tilanne ei näytä ollenkaan hyvältä. Ensinnäkin Nicolaus, se noidanmetsästäjä, elää yhä ansastamme huolimatta. Holt on varmasti raivoissaan. Kirottua ettemme ole koskaan tavanneet. Saattaisimme saada tietää onko hän lainkaan raivokasta sorttia, ja jos on, onko se hyödynnettävissä.

Mutta uskon että Felixillä on lisätietoa asioista. Hänellä usien on kun puhutuaan tiedosta. Kartta ja tiedusteluraportit esille. Niin, niin, siitä laatikosta. No johan nyt... Kaikki ovat kohta täällä ja kaikki vieläkin kesken! Hyviä mieliä orjuutettavaksi on niin vaikea löytää..."


Runedit\\ Huomasin vasta jälkeenpäin että ensimmäisessä skenaariossa pelataankin Dawn Attack, joten osa analyysista on vaillinnaista. Katsotaan joudanko korjailemaan lauantaihin mennessä.


Grandbeloksen noitien salaiset suunnitelmat ovat paljastumassa, ja kenenkä muunkaan nuuskivan nenän alla kuin Ostermarkin hiippakunnan ja heidän noidanmetsästäjälakeijansa alla! Fasolt Holt ja hänen harmillinen joukkionsa on kitattu päästä varpaisiin aaveidentuhoamistecheillä, pyhällä vedellä ja puolet härskimmillä juonilla. Vaan ehkä suurin ongelma tulevassa koitoksessa on se että Grandbeloksen armeijalle epäkuolleet ovat kovin uusi juttu, kun taas Salsa-Aleksin armeija muistuttaa muutamia poikkeuksia lukuunottamatta kovin turnausviritettyä Keisarikunnan oppikirjaesimerkkiä.

Tarkastelemme ajan ja tilan salliessa toivottavasti lähes kaikki Swedlandin armeijat, mutta mainittakoon nyt tässä että Swedlandin kymmenestä armeijasta kaksi on erinomaisen tehokkaita nimenomaan minun armeijaani vastaan, ja kaksi valinnoissaan alleviivaavasti voimakkaita. Salsan Ostermarkilaiset osuvat molempiin kategorioihin. Sigmar siunaa, ei tästä helpolla selvitä.

...vaan sopiikohan tuota enää edes kirota Sigmarin nimeen tällä armeijakatraalla?



THE PURPURROT DELIKATESSE / EMPIRE (2400 pts):

LORDS (534 pts):

Arch Lector Fasolt Holt, Preacher and Defender of the Sacred Death @ 309 pts
General; Great Weapon; War Altar
Armour of Meteoric Iron

Celestial Wizard Marx Dammen @ 225 pts
Level 4, Lore of Heavens
Dispel Scroll

HEROES (277 pts):

Captain Friederik Heukerner @ 152 pts
Battle Standard Bearer; Full Plate Armour; Barded Warhorse
Charmed Shield; Dawnstone; Golden Sigil Sword

Master Engineer Ludwig Mehler @ 65 pts

Witch Hunter Nicolaus the Gutsy @ 60 pts
Great Weapon; Light Armour

CORE UNITS (672 pts):

10 Inner Circle Knights of the Purple Morning Dawn @ 280 pts
Full Command Group

37 Halberdiers, the 4th South Road Regiment @ 252 pts
Full Command Group

10 Archers, the Black Arrows @ 70 pts
Detachments:
5 Archers @ 35 pts
5 Archers @ 35 pts

SPECIAL UNITS (417 pts):

4 Demigryph Knights of the Purple Morning Dawn @ 297 pts
Full Command Group
Steel Standard

1 Great Cannon, T'Rusty @ 120 pts

RARE UNITS (500 pts):

1 Steam Tank, the Black Behemont of Ostermark @ 250 pts

1 Celestial Hurricanum @ 130 pts

1 Hellblaster Volley Gun, the Noisemaker @ 120 pts



Vihloo kyllä. Armeijasta löytyvät kaikki herkut tankista demigriippeihin ja hurisevaan buffivaunuun. Magian määrä on vähintäänkin railakas, ja BS-ampuminen on vaihtunut pääpiirteittäin keisarikunnan vakiovarusteisiin, tykinkuuliin. Mutta jotenkinhan tästäkin on selvittävä, ja nuoriherra Rosenton ei ole ennenkään panikoinut ja lannistunut vaikean tehtävän edessä. Avatkaamme kartta ja etsikäämme vihollisen heikot kohdat.

LISTA

Tavallisesti ruotisin armeijaa kolmessa osassa, kuten tein omani kanssa. Mitkä osa-alueet luovat ampuvan paineen, mitkä liikkuvan paineen ja mitkä lyövän paineen? Tällä kertaa olennaisessa osassa ovat myös tukevat yksiköt.

Ostermarkin ampuva osasto rakentuu magian ja ruudin varaan. Tykki, Helblaster ja Mestari-insinööri ovat vakiovarustus joka antaa tiukan variaation kaukoampumista ja lähitukea. Insinööri hyppii sulavasti tykkien väliä ja antaa re-rollinsa tarpeen tullen minne tarve. Lisäksi Tankki möllöttää tykkinsä kanssa linjoissa - tykki johon on runsaasti haasteellisempaa päästä käsiksi.

Liike on listassa reilusti kapeampi osa-alue. Vaikka Demigriipit ja ritarit ratsastavatkin tarvittaessa lujaa, on muu armeija ratkaisevasti hitaampi. Vanguardin ja Scouttaajien puute on merkillepantava. Armeijan realistinen etenemisvauhti on 7"-9" vuorossa käyntivauhtia. Chargevuoro on helposti tuplasti nopeampi, sillä tukevat vaunut hitaan liikkeensä vastapainoksi rysähtävät vastustajan linjoihin Swiftstridella helposti.

Lähitaistelun hoitavat realistisesti Demigriipit, Ritarit, Hilparimiehet ja Tankki. Molemmat buffivaunut voivat tuoda olennaisia Impact Hitejä taisteluun mutta ovat muuten heiveröisiä taistelijoita. Neljä taistelevaa yksikköä? Auts.

Tukeva osasto koostuu Hurricanumista ja Paavivaunusta. Molempien kuplabuffi ylettyy helposti kahteen yksikköön, chargejen kanssa jopa kolmeen. Tankki on ainut yksikkö joka ei hyödy buffeista. Buffivaunut ovat heikkoja ja herkästi hajoavia, mutta tekevät lähitaistelevista yksiköistä hirmuisia.

VAHVUUDET JA HEIKKOUDET

Mistähän sitä aloittaisi.

Armeijan kaikki osa-alueet ovat todella voimakkaita siinä mitä ne tekevät. Ainoastaan liikepuoli on rajoittunut nopeaksi vain chargevaiheella. Osa-alueet ovat tosin tehokkaita vain siinä mitä ne tekevät.

Tankkia lukuunottamatta ampuva osasto on selvää pässinlihaa jos sinne saa ketään kiinni. Koirieni ja Pistolierien pitäisi pystyä siivoamaan tykkilinjastot vaivatta jos sinne asti vain päästään. Armeijasta löytyy tosin tiukka jousimieslinjasto suojelemaan tykistöä, mutta on melko varmaa että Velholordi majailee jousiampujissa takalinjoissa. Toinen vaihtoehto hänelle on Hilparimiesyksikkö, mutta tällöin hän uhmaa aaveiden hyökkäystä velhonmurhaustuumissa.

Lähitaisteleva pallo, sisältäen buffiosaston, on siinä mielessä hauska että se murhaa yksikkö yksikköä vastaan jokaisen armeijani yksikön - oli buffeja tarjolla tai ei! Purppura-aamun ritarit ovat ainoa yksikkö jolle löytyy vastaavuus omasta armeijastani sellaisenaan. Hilparimiehet ovat kuumottava yksikkö, ja Demigriippejä löytyy yksi kappale enemmän kuin omiani. Näiden kanojen tapauksessa ero on merkittävä.

Yksiköiden teho kuitenkin moninkertaistuu yhdessä ja buffikantamilla, ja yksiköiden erottaminen toisistaan sooloyrityksissä on riskialtis veto jopa Grandbeloksen heikompaa sota-arsenaalia vastaan. Jos yksiköt joutuvat multichargejen kohteeksi ne saattavat olla helisemässä, jos eivät woundien määrään niin break-testeihin.

Taistelijoilta puuttuvat tosin maagiset iskut. Rosette ei ole tällä kertaa staattisen reson ja musikanttien läsnäollessa uskottava pidättelijä, mutta Spirit Hostit saattavat pidätellä ritareita pitkiäkin aikoja tarvittaessa. Jos ne pysyvät hengissä.

Tankista en tiedä mitään. Ehkä työnnän sen eteen aaveita. Rosette saattaa löytää tankista erinomaisen paikan istua ja jumittaa sitä, jos niin pitkälle pääsee.

MAGIA

Suurimman ongelmanhan Ostermarkin armeija minulle muodostaa magiassa. Loitsuja lentää Hurrivaunun kanssa turhankin uskottavia määriä. Taivasmagiasta löytyy erinomaisten buffien lisäksi tehokkaita tappoloitsuja salamien ja komeettojen muodossa, mutta eniten aaveitani kuumottaa Paavivaunun Banishment -bound spell.

Armeijasta ei onneksi kuitenkaan löytynyt Insinöörille asetettavaa tulipallosormusta.

Itse tulen varmasti varastoimaan alkupelissä noppia nimenomaan Dispeliksi ja vasta myöhemmin Poweriksi Daisyn taikalyhtyyn. Aaveet on pidettävä hengissä (heh) siihen asti että ne pääsevät lähitaisteluun. Re-rolliloitsut unohtanen Daisylta tässä taistelussa ja yritän sekä Curse of Yearsia ja Wind of Deathia zombiennostatuksien jälkeen.

ASETTELU

Depodropit:
Grandbelos - 9 + sankarit
Ostermark - 7 + sankarit

Kaiken liikkeeni ensisijainen tehtävä on saada sotakoneet pois päiväjärjestyksestä. Ne ahdistavat aktiivisesti lentävien sankarieni harrastustoimintaa, enkä välittäisi nähdä Felixin tipahtavan taivaalta ainakaan heti alkupelissä. Hänen ratsunsa (jos ei miehen itsensä) kontribuutio Hilparimiehien murhaamisessa tulee olemaan ratkaiseva.

Aloittanen deploymentin itseasiassa sotakoneista tai lyövistä yksiköistäni, sillä niillä voin vilkuilla mistä päästä koirailemaan turvallisesti laitoja myöten sotakoneisiin. Oletusarvoisesti Salsan koko linja ei voi mahtua vain yhteen kulmaan, joten ampumiseni keskittäminen keskikenttään tulee tarjoamaan ruutiaseille ainakin jonkinnäköisiä kohteita.

Vulfhart ja Felix tulevat istumaan Impassablejen ja metsien takana deploymentin ajan. En välittäisi saada tykinkuulia naamariin heti aluksi.

Salsan järjestys tullee olemaan: Archerit, Tankki, kaikenlaiset Ritarit, Hilparit (näille on mietitty paikka jo Tankin aikaan), Buffivaunut, Sotakoneet, Sankarit.

Grandbeloksen oletetut dropit: Brightpuffit, Ritarit, Griipit, Sotakoneet, Aaveet, Pistolierit, Koirat, Sankarit.

Peli pelataan lauantaina 4.10.


"...ai että tiedotonko? En usko. En voi sanoa olevani aivan varma. Kun hänelle ei anna komentoja hän ei tee mitään. Hän ei ole nää kykenevä itsenäiseen toimintaan. En ainakaan usko. Ei, ei hän puhu - leikkasimme hänen kielensä pois. Ja tarvittavat sormet, kyllä. Hän kai osaa auttavasti lukea mutta jos osasikaan kirjoittaa niin ei nää noilla käsillä. Hän on vaaraton.

Mitä olit siis mieltä? Rauhoitu sisar rakas. Hän otti kohtaamisenne erinomaisesti. Liiankin hyvin itseasiassa... Olisin odottanut edes vähän yllättyneempää reaktiota. Ehkä aliarvioimme hänet jälleen. Josko hän on sittenkin tietoisempi toimistamme kuin mitä uskomme?

No, oli miten oli. Nyt meillä on paljon tärkeämpää tekemistä kuin murehtia sitä. Taistelu alkaa pian. Rosette, oletko varma siitä että olet valmis kentälle? Otteesi on tarpeeksi vahva? Holt on veteraani juuri näissä hommissa, olen käsittänyt.

Mutta tulikaste tulee kun se tulee. Ei auta itku markkinoilla. Kohta se alkaa - ja jos selviämme tästä, on matka vasta alussa; se matka tulee olemaan vain paljon kevyempi kulkea kuin mitä alku antaisi ymmärtää. Uskon."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti